Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - blomma Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - till startsidan Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - till bloggen, మas i nytt fer Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - coaching Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - föreläsningar och inspiration Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - yoga Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - personlig träning Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - terapi Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - events Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - kontakt Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - länkar Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - in English Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
 

Utveckling - för ledare


Kejsaren tågade nu genom byn under sin fina tronhimmel – och ingen av hans tidigare kläder hade någonsin gjort en SÅDAN succé!  – Vad kejsarens nya kläder är förunderligt vackra – och vilket flott släp! sa alla i byn. Ingen ville säga att du inte kunde se kejsarens nya kläder, för det betydde antingen att de helt enkelt var dumma eller för att de inte dög till sitt ämbete. Och det ville ju ingen erkänna!
H C Andersen - Kejsarens nya kläder

Autentiskt ledarskap
Trött på att bära mask? Har du fattat att det inte hänger på det där som ”vi blir lärda att det hänger på”; hur du för dig, ditt ordval, dina presentationer, din kommunikation eller ens ditt klädval? Det handlar om att du är i kontakt med din kärna och det som känns sant och då kommer allt det yttre att landa på rätt plats.
Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten : Trött på att bära mask?
Rädsla som förträngs blir till lager och försvar av masker och kosmetika. Rädsla som accepteras blir frihet.
Osho

Vet du att du har en magkänsla men att du inte riktigt vågar lita på den?
Då är detta till för dig. Att utveckla ett mer autentiskt ledarskap handlar om att skala bort ytliga lager och förfina de mest genuina kvaliteterna i dig. Kort och gott hjälper jag dig att tvätta bort flosklerna, hitta din ryggrad, ditt engagemang och hjärta. Upplägget varierar men oftast handlar det om att vi sätter upp mål, gör åtaganden och arbetar tillsammans tills du känner dig nöjd och mer trygg i ditt ledarskap. Det magiska i detta är att du på så vis ger dina medarbetare mer utrymme att blir mer autentiska; förhoppningsvis talar de om för dig om du är naken och du slipper låtsas och bära mask.


Tal och anföranden

Högst på svenskens skräcklista ligger att hålla tal. Oavsett om det ligger djupt i folksjälen att inte ta för mycket plats eller om det har att göra med brist på övning så är det inte meningen att hålla tal ska vara en nära-döden-upplevelse.

Att hålla bra tal handlar inte om att spela teater – inte ens om välspelad teater. Det handlar inte heller om någon typ av corporate bullshit där du gör allt för att ”kommunicera på mottagarens villkor” eller tillämpar andra plattityder för att försöka nå ut. Att hålla bra tal handlar om DIG! Att du äger det du säger, använder ditt eget språk och din egen ton.

Visst kan du få hjälp att förfina ditt budskap och kanske till och med paketera det – men för mig är det fernissan, finishen, sockret på moset eller vad det brukar heta?

Jag coachar dig att hitta förankringen i dig. Du kan få lite handsvett när du väl står där på konferensen eller inför styrelsen men du slipper känna att du nästan svimmar eller ännu bättre – att du ska ÖVERTYGA. Det är nämligen så att djupt där inom oss gillar vi inte att känna att vi luras och du ska vara så trygg att du vet att det du förmedlar är äkta.

Du får hjälp att stå och röra dig stadigt och ledigt. Jag hjälper dig att hitta rätt plats i kroppen, arbeta med din röst, hitta nyanser i det du säger. Vi jobbar med ditt ansikte – allt för att finna ditt unika uttryck. Andningsövningar, röst, feedback och budskapsformulering är några av de verktyg vi använder.

Utveckling för företag
Om Buddha hade slips...

“Be a Buddha in the market place”.  Orden kommer från den indiske mystikern Osho vars vision var att skapa en ny slags människa – en som inte var “of the world but in the world”. Min vision inom affärslivet är att skapa förutsättningar för fler medvetna ledare, medarbetare, organisationer och företag. Fler Buddhor helt enkelt. Att växa i medvetenhet för inget annat än gott med sig. Våra beslut blir bättre och renare, vi vågar stå upp för dem. Våra handlingar blir godare utan att vi ens försöker. Lite i taget transformeras vi till det bättre…och vi förmår att leva mer här och nu.
  Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten : Personlig utveckling för företag
En Buddha behöver inte vara invirad i färgglada skynken, raka håret, sitta stramt eller häcka i en grotta en halv livstid. En Buddha kan bära dräkt, sneakers, stormhatt, tuppkam eller turban. Det spelar ingen roll, vi har alla en egen Buddha inom oss. Det är vår yttersta natur och med enkla tekniker kan vi locka fram vår egen Buddha.
                                                     
Tyvärr behöver många en rejäl käftsmäll av livet för att hitta kontakten med sin Buddha. Utbrändhet, ett familjeliv som blir trasigt, en kropp som går sönder är vägen för alldeles för många…. Stress kan fräta sönder mycket i oss men med avslappning och meditation kan vi snabbt återhämta oss. Då behöver det inte gå så långt innan Buddhan inom oss börjar vakna. Vägen till Buddhan är genom meditation och medvetenhet – det behövs inte alltid en käftsmäll.

Närvaro är vackert. Närvaro är effektivt. Meditation och avslappning är enkelt och något som alltid finns med i mitt arbete. Oavkortat leder det till närvaro.  Det finns många föreställningar om att meditation är något mystiskt som utförs genom att sitta i knepiga positioner, brumma mantran och andas rökelse. Men det finns ett oändligt antal tekniker som är lekfulla, bejakande och inte kräver disciplin; alla är de dörrar förbi ett stökigt sinne och till en kropp och ett inre som för oss närmare vår Buddha. Utmaningen ligger ofta i att skapa tiden och platsen, att desarmera ursäkterna och bestämma sig. Med guidade meditationer och övningar kan du bli mer av det du är – en Buddha – med eller utan slips.

Föreläsningar och aktiviteter riktade till företag sätts ihop efter behov och kan handla om:

  • Arbetsglädje och lönsamhet
  • Motivation och hälsobeteende
  • Stress och hur den kan hanteras
  • Mental träning och hjärnans förunderliga mysterium
  • Gruppdynamik och vad händer vid förändringsarbete?
  • Träning – personligt anpassad eller i grupp
  • Yoga – i grupp eller enskilt och kan också omfatta större frågor om levnadskonst och livsstil
  • Andningstekniker – för att skapa energi när det behövs och hitta lugn när det behövs
  • Meditation och mindfulness
  • Öppna sessioner – samtal, stöd o coachning stora och små frågor


Mer om utveckling för ledare | Mer om utveckling för företag
 
Utveckling
Utveckling för par
Utveckling för människor
Utveckling för ledare och företag


Mer om utveckling för ledare
Mer om utveckling för företag

 
 
 
  2018 © All rights reserved