Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - blomma Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - till startsidan Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - till bloggen, మas i nytt fer Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - coaching Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - föreläsningar och inspiration Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - yoga Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - personlig träning Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - terapi Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - events Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - kontakt Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - länkar Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten - in English Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
 

Yoga

Bilder från yogaretreat i Aswem, Goa december 2008

Yoga för mig är frihet. Det är expansion, glädje och lugn. Yogatraditionen har djupa rötter i Indien och ordet yoga är sanskrit och betyder att förena. På sätt och vis skulle jag kunna säga att yoga är ett handlingsprogram. Följer man förslagen så leder det ofelbart till en mer naturlig kropp, ett lugnare sinne, högre medvetandetillstånd och till frihet.

Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
Foto: Karl Nordlund

En liten orangeklädd farbror med flätat, grånat skägg sittandes på en takterrass, var min första kontakt med hatayogan – som enkelt uttryckt kan beskrivas som den fysiska yogan. Jag tyckte att han var ganska mysig men att mycket av det han berättade om yoga, var konstigt och kändes främmande. Jag tror att det är talande för många av oss. Vi har idéer men saknar egen erfarenhet. Med tiden har yogan vuxit in i mig och jag i den och små mirakler sker. Det enda som behövs är att utöva yoga.

Min bas har jag i asthang vinyasa yoga – som utgår ifrån olika asanas – kroppspositioner och som länkas samman till ett flöde av rörelser. Friheten i att ha en kropp som är rörlig, spontan och receptiv hjälper mycket när det gäller att komma närmare djupare nivåer i min natur. Livet blir lättare och roligare i en kropp som bäst beskrivs som ett barns kropp; spontan, rörlig och glad.

Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
Foto: Karl Nordlund

Det är sällan som jag ”försöker leva yogiskt”. Numera händer det av sig själv. Det är helt enkelt svårt att pressa eller gå emot min kropp, att vara elak, att sitta och ”dumglo” på TV - än mindre se våld och att göra saker som inte känns riktigt rätt.

Det jag erbjuder inom yoga skiftar beroende på vem du är och vilka dina behov är. Det kan vara:

  • personlig träning
  • work-shops
  • gruppträning 
  • retreats

Det som är utmärkande för mitt sätt att närma sig yogan är att vara tillåtande, lekfull och vän med kroppen.


 

 

Coaching, Inspiration & Föreläsningar, Yoga, Meditation, Personlig utveckling, Terapi, Event / Shraddho - Lena Järpsten
Foto: Karl Nordlund

Yogan är som honung. Den är lika söt när du tar den från alla delar av binas honungskaka. Den gör det möjligt för varje del av mänskligheten att komma i samklang med sin essens, den rena medvetenheten inom oss. Yogan i sig, gör det möjligt att uppmärksamma och uppleva världen inom och runtomkring, att beröra den gudomliga glädjen i allt som är skapat och sedan dela med sig av den nektarn av gudomligt välstånd och lycka till alla sina medmänniskor. 
Fritt efter B K S Iyengar

 

Det finns ingenting som går upp mot att yoga i landet där yogan har sitt ursprung. Indien är intensivt, brokigt och lämnar igen oberörd. I Goa finns det bästa av Indien; ljuset, färgerna, dofterna, maten, vänligheten, värmen och den andliga närvaron samtidigt som det finns komfort och avslappning. Nästan allt jag lärt mig om livet som är verkligt och värt att kunna, har jag lärt mig i Indien. Det är snart ett helt decennium som Indien ständigt kallat mig tillbaka och så snart tankarna far dit, så öppnar sig mitt hjärta.

Två veckors retreat i Indien arrangeras årligen tillsammans med Naomi Grosin som driver yogatstudion Inbalance. Du får möjlighet att fördjupa dig i yogans förunderliga mysterium. Under retreaten kombineras yoga och semester, du kan växa i din träning i en avkopplande och kravlös miljö. Vi varvar egen träning (Mysore) med ledda klasser. Vi jobbar med andningsövningar (pranayama), meditation, återhämtningsklasser (yin-yoga, restorative) och berör översiktligt yogans filosofi och grundvalar.

Du behöver inte ha yogat särskilt länge men bör ha passion, nyfikenhet och ett öppet sinne.

Bilder från yogaretreat i Aswem, Goa december 2008. 
 
  2019 © All rights reserved